Start ShoeBox 2018

ShoeBox 2018

Salut!

Știu că ai așteptat acest mesaj un pic mai mult decât în anii trecuți. 2018 a fost un an plin de evenimente și întâmplări. Societatea românească a fost zguduită pe toate planurile și parcă am fost, cu toții, mult mai ocupați. Eu unul, pentru acest an, pot să mărturisesc că am bifat o grămadă de delegații, care înseamnă, mai ales, călătorit mult. Asta aduce și oboseală și … un inbox în permanență plin.

Da, din primul paragraf deja îmi cer scuze de la tine pentru posibilul email sau mesaj pe Faceboook, ori SMS legat de #ShoeBox2018, la care încă nu am răspuns. Voi încerca să nu le las prea mult fără răspuns, dar un SMS e cel mai sigur că mă va găsi: 0745900851.

Dar să pornim ShoeBox 2018!

ShoeBox 2018

ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, când vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim.

ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

Practic, punem în cutii de pantofi, cadouri pentru copiii defavorizați și ne asigurăm că ajung la ei. Ediția de anul acesta este cea cu numărul 11.

Când se pot aduce cutiile?

Perioada de colectare cutii este 1-15 decembrie 2018. Apoi vom intra în perioada de distribuire: 16-24 decembrie 2018.

Ce pun în cutie?

Începând cu anul 2015 primim în cadrul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi, doar cutii ce conțin lucruri noi. Fără excepții.

Copiii au între 2 și 18 ani, fete și băieți, deci plănuiți să puneți în cutii lucruri care să li se potrivească vârstei. Pe pagina aceasta puteți găsi informații detaliate cu privire la ce să fie și, mai ales, ce să nu fie în cutii.

Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă).

Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Unde duc cutia mea?

Poți aduce cutiile tale în oricare din locațiile oficiale, răspândite în țară sau străinătate. Toate locațiile oficiale aprobate deja se află pe https://www.shoebox.ro/locatii.

Dacă dorești să deschizi o nouă locație, te rog să completezi acest formular: https://www.shoebox.ro/contact/vreau-sa-fim-locatie-oficiala-shoebox/

Singurele locații oficiale sunt cele de pe site.

Cine sunt beneficiarii cutiilor din proiectul ShoeBox?

De la prima ediție, în 2007, încercăm să ajungem la copiii care nu ar primi altfel nici un cadou de Crăciun.

Copiii beneficiari ai cadourilor din cutiile aduse de voi provin atât din rândul celor instituționalizați cât și din familii cu probleme. Financiare, sociale etc. Aflăm despre ei de-a lungul anului, de la voi, cei care ne spuneți despre acești copii.

Cu cât avem mai mult ajutor în a găsi beneficiari, cu atât mai mulți copii vor putea primi cadouri, deci te așteptăm să ne spui dacă știi despre un copil care ar putea primi un cadou prin intermediul campaniei de anul acesta: https://www.shoebox.ro/contact/stiu-un-caz-cu-probleme/

Cum te poți implica?

Există numeroase modalități de implicare în proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, însă aș vrea să elimin de la început ceva: nu acceptăm, nu cerem și nu primim donații în bani.

Oricine vă cere în numele acestui proiect bani, donații financiare, NU o face în mod legitim și nici autorizat de către noi. Nu suntem o organizație cu personalitate juridică și nici nu vom deveni vreodată.

Cum poți însă să te implici?

Adu cutii: cel mai bun mod de implicare este să pregătești o cutie sau mai multe, pe care să le aduci la una din locațiile noastre.
Înscrie-te ca locație: dacă simți că vrei și poți face mai mult, vino alături de noi ca și locație oficială.
Înscrie-te ca voluntar: când vei merge cu cutia la una din locațiile noastre, pe tabelul cu donatori pe care îl vei completa, vei avea ocazia să bifezi și opțiunea de a fi voluntar. Asta înseamnă că, în funcție de nevoile locației respective, poți fi chemat să ajuți la sortat cutii, la transport către beneficiari, la curățenie etc. Nu uita să lași și un număr de telefon unde te putem găsi.
Vorbește despre #ShoeBox2018: spune și altora, folosind metodele pe care le ai la îndemână: poate un articol pe blogul tău, sau să preiei unul din bannerele campaniei și, nu în ultimul rând, ajută-ne să distribuim în social media mesajele noastre.
Sugerează un caz/beneficiari: dacă ai cunoștință despre un caz care poate reprezenta interes pentru noi, o familie în nevoi, copil sau copii cu situații speciale, te rugăm să ne spui.

Imnul ShoeBox

Trupa Proconsul ne-au făcut un frumos cadou, compunându-ne și un imn oficial, imnul ShoeBox Romania. Un fel de cântec de suflet, care ne amintește, ori de câte ori îl ascultăm, de ce facem, an de an, cutii pentru copii:

Dă share!

Acum că ai citit acest articol (poate cam lung, dar ce să facem, aveam multe de zis), mai am o rugăminte până începem colectarea cutiilor: dă și tu un share!

Ca în fiecare an, avem un hashtag pe care te rog să-l folosești când dai share, pe rețelele sociale unde ai cont: #ShoeBox2018

 

30 Responses to “Start ShoeBox 2018”

 1. Burada Betina

  Buna seara. In ramnicu vâlcea nu este locație unde sa aducem cutii?

  Răspunde
  • Val Vesa

   Bună, Betina!
   Dacă nu este în lista de pe site, înseamnă că încă nu.

   Răspunde
  • Val Vesa

   Dacă nu există locație în orașul tău, da. Dar asigură-te că ai contactat locația unde vrei să trimiți cutia să primești detaliile poștale. E foarte posibil să NU fie aceleași cu locație fizică de colectare.

   Răspunde
 2. oprea carmen

  Sunt din Bucuresti si doresc sa duc ptr Craciun cateva cadouri, in zona Unirii.
  Imi puteti furniza o adresa ?

  Răspunde
 3. Duta Elena

  Mulțumesc pentru oportunitate, am donat 2 cutii și aș dori să mă implic în activitatea de voluntariat. Cum pot face aceasta?

  Răspunde
  • Val Vesa

   Salut! Când ai dus cutiile la locație, nu ai completat tabelul de donatori oare? Acolo era o secțiune în care întrebăm cine dorește să se implice. Dar dacă nu, sună persoana de contact de la locație unde a lăsat cutiile și dacă au nevoie de voluntari, sigur te vor chema. Mulțumim!

   Răspunde
   • Duta Elena

    Mulțumesc, nu era această rubrică în tabelul unde am completat datele personale, am intrebat și mi s-a raspuns ca ma voi înscrie pe site.( locația e Ecco Afi Cotroceni).Cu recunoștința și drag, Elena

    Răspunde
 4. Dimitriu Adrian Ionel

  Buna seara!Unde se pot vedea poze cu copii si cadourile?Asta dupa ce la primesc binenteles.

  Răspunde
  • Val Vesa

   O sa fie pe Facebook, pentru locatiile unde s-au putut face fotografii. Raportul de colectare si distribuire va fi publicat pe site, cu sau fara fotografii.

   Răspunde
 5. Buna ziua,
  Imi este neclar cum procedam cu alegerea copilasului pentru care pregatim cadoul.
  Decidem noi varsta/sex si pregatim cadoul pe care il lasam in locatiile stabilite sau ne este specificat de catre dvs pentru cine sa pregatim cutia?
  Multumesc

  Răspunde
 6. Silvia

  Buna ziua, pana la ce ora in data de 15 Decembrie se pot aduce cutiile?
  Multumesc

  Răspunde
 7. Nadia

  Se mai pot duce cutii cu cadouri la centrele de colectare? Mă interesează centrul din Craiova..Rovine, nu am văzut telefon de contact.Mulțumesc!

  Răspunde
 8. Andra

  Buna ziua! Am vrea sa vedem si noi pozele de anul trecu (2018). Se poate?

  Răspunde
 9. vreun copil care nu ar primi altfel un cadou de Craciun sau de ziua lui.

  Salut! Eu sunt mandru de marii romani care au dec

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.