Începe ShoeBox 2017

Start ShoeBox 2017

Fără nici o discuție, Decembrie este luna cadourilor. Unii destul de norocoși să-și serbeze și ziua de naștere în decembrie, poate chiar ajung să primească cadouri de două ori: atât de ziua lor, cât și de Crăciun.

Începe ShoeBox 2017

Însă este la fel de adevărat că, an de an, există multe persoane, mai ales copii, care nu primesc nici un cadou de Crăciun. Pentru ei, decembrie e doar o lună de iarnă și atât.

Ce este ShoeBox?

ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, când vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim.

ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

Practic, punem în cutii de pantofi cadouri pentru copiii defavorizați și ne asigurăm că ajung la ei.

Când?

Perioada de colectare cutii este 1-15 decembrie 2017. Apoi vom intra în perioada de distribuire: 16-24 decembrie 2017.

Ce pun în cutie?

Așa cum știți, în urma discuțiilor avute cu ceilalți coordonatori de locații am decis ca începând cu anul 2015 să primim în cadrul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi, doar cutii ce conțin lucruri noi.

Fără excepții. Anul acesta vom proceda la fel.

Copiii au între 2 și 18 ani, fete și băieți, deci plănuiți să puneți în cutii lucruri care să li se potrivească vârstei. Pe pagina aceasta puteți găsi informații detaliate cu privire la ce să fie și, mai ales, ce să nu fie în cutii.

Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă).

Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Locații de colectare cutii

Poți aduce cutiile tale pentru proiectul #ShoeBox2017 în oricare din locațiile oficiale, răspândite în țară sau străinătate. Toate locațiile oficiale aprobate deja se află pe https://www.shoebox.ro/locatii.

Pentru că dorim să extindem rețeaua de colectare, căutăm noi locații, de aceea invităm pe toți cei care doresc să se implice în proiectul ShoeBox, devenind locație de colectare și distribuire, să completeze acest formular: https://www.shoebox.ro/contact/vreau-sa-fim-locatie-oficiala-shoebox/

Singurele locații oficiale sunt cele de pe site.

Cine sunt beneficiarii proiectului ShoeBox?

De la prima ediție, în 2007, încercăm să ajungem la copiii care nu ar primi altfel nici un cadou de Crăciun.

Copiii beneficiari ai cadourilor din cutiile aduse de voi provin atât din rândul celor instituționalizați sau din familii cu probleme. Aflăm despre ei de-a lungul anului, de la voi, cei care ne spuneți despre acești copii.

Cu cât avem mai mult ajutor în a găsi beneficiari, cu atât mai mulți copii vor putea primi cadouri, deci te așteptăm să ne spui dacă știi despre un copil sau mai mulți care ar putea primi un cadou prin intermediul campaniei #ShoeBox2017: https://www.shoebox.ro/contact/stiu-un-caz-cu-probleme/

Cum te poți implica?

Există numeroase modalități de implicare în proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, însă aș vrea să elimin de la început ceva: nu acceptăm, nu cerem și nu primim donații în bani.

Oricine vă cere în numele acestui proiect bani, donații financiare, NU o face în mod legitim și nici autorizat de către noi. Nu suntem o organizație cu personalitate juridică și nici nu vom deveni vreodată.

Cum poți însă să te implici?

Adu cutii: cel mai bun mod de implicare este să pregătești o cutie sau mai multe, pe care să le aduci la una din locațiile noastre.
Înscrie-te ca locație: dacă simți că vrei și poți face mai mult, vino alături de noi ca și locație oficială. Te poți înscrie până pe 30 noiembrie 2017.
Înscrie-te ca voluntar: când vei merge cu cutia la una din locațiile noastre, pe tabelul cu donatori pe care îl vei completa, vei avea ocazia să bifezi și opțiunea de a fi voluntar. Asta înseamnă că, în funcție de nevoile locației respective, poți fi chemat să ajuți la sortat cutii, la transport către beneficiari, la curățenie etc. Nu uita să lași și un număr de telefon unde te putem găsi.
Vorbește despre #ShoeBox2017: spune și altora, folosind metodele pe care le ai la îndemână: poate un articol pe blogul tău, sau să preiei unul din bannerele campaniei și, nu în ultimul rând, ajută-ne să distribuim în social media mesajele noastre.
Sugerează un caz/beneficiari: dacă ai cunoștință despre un caz care poate reprezenta interes pentru noi, o familie în nevoi, copil sau copii cu situații speciale, te rugăm să ne spui.

Imnul ShoeBox

Băieții de la Proconsul ne-au făcut un frumos cadou, compunându-ne și un imn oficial. Un fel de cântec de suflet, care ne amintește, ori de câte ori îl ascultăm, de ce facem an de an cutii pentru copii:

Dă share!

Acum că ai citit acest articol (poate cam lung, dar ce să facem, avem multe de zis), mai avem o rugăminte până începem colectarea cutiilor: dă-ne și tu un share!

Ca în fiecare an, avem un hashtag pe care te rugăm să-l folosești când dai share pe rețelele sociale unde ai cont: #ShoeBox2017

 

13 Responses to “Începe ShoeBox 2017”

 1. Elena Todorut

  Pot sa aduc un shoebox numai cu dulciuri pe care le impartiti voi ?

  Răspunde
 2. Alina Stan

  Buna, Se poate haine folosite si jucari in stare buna.Multumesc.

  Răspunde
 3. Buna ziua, putem incheia astfel si un protocol de colaborare intre institutii, in cazul in care se aduc cutii din scoala sau gradinita?

  Răspunde
  • Val Vesa

   Bună, Ana! ShoeBox nu este o persoană juridică. Nu este nevoie de un protocol, și nici nu avem modalitatea legală să facem așa ceva. Se pot aduce cutiile la oricare din locațiile noastre și ele vor fi distribuite către copii.

   Răspunde
 4. Teodora Tufa

  Aveti cumva un centru de colectare in Norvegia zona Oslo?
  Multumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *