Raport ShoeBox 2016

Distribuire cutii ShoeBox2016 Cluj Napoca

În fiecare an, partea care uneori e mai complicată decât organizarea și colectarea cutiilor, apoi distribuirea lor, este, se pare, raportarea.

Asta pentru că după ce trece valul de mobilizare pe care fiecare voluntar și coordonator local îl generează, lumea se întoarce la activitățile cotidiene și la celelalte ocupații de după mini-vacanța de Craciun și anul nou. Ceea ce este de înțeles.

De aceea, dupa primele 4-5 editii ShoeBox, in care am avut un numar mult mai mic de locatii de colectare, precum si destinatari si voluntari implicati, nu am mai reusit sa ne incadram undeva in 1-2 saptamani cu timpul de raportare al campaniei din anul respectiv. Vă cer iertare pentru aceasta și sper ca, începând cu #ShoeBox2017, să păstrăm acest raport cât mai simplist, pentru ca cifrele și fotografiile de la toată lumea să ajungă la mine cât mai repede și eu să pot să le centralizez și public (pozele pe Facebook și listele aici) cât mai facil.

Așadar, mă bucur să vă spun că în cadrul campaniei #ShoeBox2016 s-au strâns un număr total de 9692 cutii, în 262 de centre de colectare din peste 200 orașe și 16 țări (Serbia, Anglia, Belgia, Franța, Germania, Cehoslovacia, Australia, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Austria, Olanda, Italia, Israel, Moldova, Spania și desigur România). Din acestea, s-au distribuit către copii 9559 cutii.

Ne bucuram sa vedem ca noua regulă, care va fi prezentă de acum încolo la fiecare ediție ShoeBox, conform căreia nu se mai primesc lucruri folosite, ci doar noi, ne-a permis să avem un număr extrem de scăzut de cutii care să nu se poată dona mai departe copiilor.

O lista cu toate locatiile in care s-au colectat cutii si destinatiile acestora, se poate accesa online. Iar cei care doriti sa vedeti fotografiile publice din cadrul campaniei din 2016 (există locații de la care nu avem fotografii, din variate motive: nu ni s-a permis fotografierea, copiii sunt orfani și nu au cel puțin un adult tutore care să-și fi dat acordul etc), le puteti gasi in albumele de pe pagina noastra de Facebook, aici. (Unele încă se mai încarcă zilele acestea). Transparența este ingredientul esențial pe care ne-am bazat încă de la început și ne dorim să rămână valabil și în anii următori.

Vreau sa multumesc tuturor celor care si in 2016 ati fost motivati sa va alaturati proiectului ShoeBox Romania. Am fost foarte uimiti, atat Oana cât și eu, să vedem atâtea mesaje de la voi. Persoane fizice și juridice, oameni simpli, gospodine, tătici și bunici, dar și directori de companii, oameni de PR și marketing, chimiști și meseriași.

Mulțumiri se îndreaptă spre toți cei care v-ați luat din timpul și resursele voastre pentru ca să vă implicați în acest proiect.

Știm că viitorul va fi cu atât mai frumos cu cât vom înțelege că trebuie să împărțim ce avem și cu cei de lângă noi. Cel care dăruiește unui copil un lucru, nu îi doar permite să mănânce ceva dulce o zi din an sau să îmbrace o pereche de mănuși, ci îl face să creadă că umanitatea din oamenii de lângă el e reală și se poate beneficia de ea.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi și in 2017, în centrele de colectare ShoeBox Romania (și din toate țările participante), să ajutăm cu toții cât mai mulți copii să zâmbească de Crăciun.

 

2 Responses to “Raport ShoeBox 2016”

  1. Ana Statnii

    Buna ziua,
    Din scurta lecturare a materialului, nu am inteles exact ce anume ar trebui (sau ar fi bine) sa contina cutia. Multumesc si felicitari pt proiect!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.