Putem duce ShoeBox-uri si in Republica Moldova?

Asta i-am scris lui Vali la sfarsitul lui noiembrie inainte sa inceapa colectarea pentru campania ShoeBox 2014. Vali a fost de acord instantaneu cu ideea asa ca am inceput sa cautam copii nevoiasi care sa beneficieze de cadouri.

Personal, nu cunosteam cazuri sociale in Moldova, dar ma gandeam ca trebuie sa fie si acolo cum sunt destule si in Romania. Doamna Lina Botnaru care lucreaza pentru UNICEF Moldova ne-a recomandat doua ONG-uri care sa ne ajute sa gasim copii nevoiasi: „Keystone Human Services Moldova” si „Copil, Comunitate, Familie” (CCF). Am colaborat foarte bine cu ambele ONG-uri. Fiecare a intocmit o lista de copii care urmau sa primeasca ShoeBox-uri si mai tarziu le-a distribuit in toata tara.

Voluntarii din centrele de colectare ShoeBox din toata tara si din strainatate s-au mobilizat si au donat chiar mai multe cutii decat aveam nevoie. Astfel am primit cutii din Brindisi, Italia (de la Gabriella Miklos), Targu-Mures (de la Orsolya Codresi), Bucuresti (de la Andreea Neamtu & Asociatia Charles Dickens), Galati (de la Anca-Elena Raducan), Brasov (de la Larisa Moise) si Cluj (de la Valentin Vesa si de la Ana-Maria Bujor & Spherik Accelerator). Anul aceasta nu au fost destule cutii pentru baieti nici in tara si nici pentru Moldova. Ana-Maria a obtinut o sponsorizare de la Banca Transilvania si impreuna cu echipa de la Spherik au cumparat si au facut 60 de pachete pentru baieti. Ciprian Preda-Musat de la libraria Gramma din Arad a preluat cutiile sosite din Italia si le-a pregatit pentru transportatorul care le-a dus mai departe la Iasi.

Toti oamenii acestia au facut eforturi atat financiare cat si din punctul de vedere al timpului pentru a sprijini actiunea si au facut asta cu bucurie pentru ca aceste cadouri vor ajunge la copii care altfel nu ar fi primit cadouri.

Dupa ce am adunat cele 400 de cadouri in 6 orase din tara (Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Galati si Targu-Mures) Monica Anita prin firma TNT a transportat toate cadourile pana la Iasi pe gratis (peste 2.700 de km!). TNT a facut asta in perioasa 22-24 decembrie, cea mai aglomerata perioada din an pentru ei. Ii multumim Monicai si TNT pentru acest sprijin imens fara de care nu am fi reusit!

La Iasi au gazduit cadourile partenerii ShoeBox de la sediul Cumpana. Razvan Tun si Carmen Craciun au preluat toate cadourile si le-au sortat pentru cele 2 ONG-uri.

Mai departe pachetele au fost transportate din Iasi in Republica Moldova la Keystone si CCF de catre Alexandru Grigoras si prietenii lui din Clubul Rotaract Iasi.

Ce am reusit sprijiniti de aceasta mica armata de oameni?

Peste 400 de copii au primit o mica bucurie cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Keystone a distribuit cadouri copiilor cu dizabilitati din raioanele Ungheni, Falesti, Dubasari, Anenii Noi si Singerei. CCF lucreaza cu familii nevoiase in care copiii risca sa ajunga in orfelinate nu pentru ca nu au parinti ci pentru ca acestia nu au destul ca sa ii creasca. CCF a distribuit ShoeBox-uri acestor copii in 10 raioane (Cimislia, Basarabeasca, Leova, Cantemir, Chisinau, Drochia, Donduseni, Rezina, Soldanesti, Glodeni).

Si cred ca pozele de mai jos si de pe pagina de Facebook a ShoeBox spun mai mult decat reusim noi in cuvinte.

ShoeBox 2014 in Republica Moldova
18 26 25 24 23 22 39 38 37 36 30 35 21 41 20 19 40 28 27 17 31 13 12 11 10 29 16 15 14 9 8 7 3 2 6 4 5 1 33 32

Multumim mult tuturor acestor persoane cat si tuturor oamenilor care an de an doneaza prin campania ShoeBox! …nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fara voi!

In 2014 datorita tuturor acestor oameni dedicati de pe ambele maluri ale Prutului am reusit sa ajungem la peste 400 de copii din 15 raioane din Republica Moldova.

In 2015 echipa ShoeBox isi propune sa ajunga la cel putin 1000 de copii si poate acoperim toata Moldova cu ShoeBox-uri asa cum acoperim si Romania.

Echipa ShoeBox & sustinatorii

logo-parteneri-Republca-Moldova-pentru-ShoeBox-2014
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.