Mesaj de la locatia ShoeBox Romania din Australia

Nothing is stronger than an idea whose time has come. – Victor Hugo

Am primit aseara de la Carmen din Australia cateva randuri pe care vi le las mai jos nemodificate. Insumeaza gandurile si experienta ei in Australia cu ShoeBox. Carmen a fost cea care a dus cu ea, plecand in Australia prin casatorie, ideea proiectului, in care a fost implicata cu noi la Cluj.

Datorita ei, suntem acum in al doilea an in care romanii din Australia trimit cutii spre Romania.

Shoebox Australia, in doua cuvinte: „idee impartasita„…

Shoebox este un proiect de care am stiut inainte sa ma mut in Australia, un proiect la care am participat cand locuiam in Cluj. In Melbourne am cunoscut multi romani care mi-au zis ca le-ar place sa ajute copii din Romania, si atunci, impreuna cu sora mea am facut carduri,ceva in genul unor carti postale, in care am explicat pe scurt ce este shoebox si cum se pot implica romanii australieni in acest proiect.

Initial eu m-am gandit ca poate vom strange 20-30 de cutii, iar costul de trimitere il vom acoperi eu si sora mea…dar pe langa faptul ca sau adunat undeva in jur de 100 de cutii, s-au strans si banii de trasport (si nu e putin deloc), asa ca am prins curaj iar anul aceste am inceput mai devreme sa „impartasim” despre Shoebox.

Romanii din Australia au fost foarte incantati, ba mai mult, anul trecut dupa ce am trimis pachetele m-am intalnit cu cineva la shop, cumpara ceva hainute de baietel, noi, care erau la reducere. Mi-a spus ca aduna hainute pt pachetele pentru anul urmator. Pai cum sa nu prinzi curaj si motivatie cand auzi asa ceva :)

Anul acesta s-au implicat mai multi oameni si s-au strans aproape 200 de shoeboxuri (foarte mari si bogate) si bineinteles, s-au strans si banii de transport.

Am zis ca nu exista scuze, poate nu poti sa faci un pachet anul acesta, si e ok, dar sigur poti impartasi ideea, nu te costa nimic si uite asa te poti implica.

Eu zic ca nu exista scuze….

Persoana care s-a ocupat anul acesta de organizarea intregii activitati de colectare si apoi trimitere a cutiilor spre Romania, Lili Lucaci, ne-a transmis si cateva ganduri: [puneti optiunea HD pentru calitate maxima]

 

One Response to “Mesaj de la locatia ShoeBox Romania din Australia”

  1. Victoria Francu (Nanca)

    M-am bucurat sa gasesc un asemenea proiect laudabil, pus in aplicare de acum 2 ani, cum am inteles. Cu atat mai mult cu cat in proiect este implicata o persoana foarte draga mie, de care ma leaga amintiri de demult din Bucuresti. Draga Lili, daca nu ti-ai dat seama, eu sunt Vicky, profesoara de engleza, care, intre timp, a revenit la numele dinainte de casatorie. M-as bucura si mai mult daca acum, dupa ce v-am descoperit, am relua relatiile. Mi-a facut mare placere sa te revad in video-ul de mai sus! Te imbratisez si va transmit multe urari pentru un an bun si frumos, plin de impliniri in 2015!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.