ShoeBox premiat la Webstock 2014

ShoeBox premiat la Webstock 2014
ShoeBox premiat la Webstock 2014

Asa cum va anuntasem si acum doua zile despre faptul ca fuseseram nominalizati in categoria „Social Campaigns in Online”, iata ca aseara s-au acordat premiile Webstock 2014 si pentru ca nu am reusit sa fiu in sala, fiind la serviciu, am urmarit excelenta transmisiune LIVE de la fata locului, atat ziua Webstock cat si festivitatea de premiere.

Nu va pot spune cu cata emotie am urmarit momentele in care categoria noastra a fost anuntata si apoi cand am auzit „ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi, locul 3, categoria Social Campaigns in online” am fost tare bucuros.

Desi nu am reusit sa ajung la gala de premiere, am rugat-o pe Loredana Pricopie, care de vreo 3 ani se ocupa de una din locatiile ShoeBox din Bucuresti [desigur nu minimalizez aici ajutorul principial al colegului Cristian China Birta (aka Chinezu], sa ridice premiul nostru:

Loredana Pricopie ridica premiul pentru ShoeBox la Webstock 2014

Am rugat-o pe Loredana sa-mi spuna cum a simtit ea, la fata locului, momentul:

Vali m-a rugat sa scriu cateva cuvinte despre senzatia pe care am avut-o atunci cand am auzit ca ShoeBox a castigat locul 3 la Webstock Awards. Ca sa fiu sincera, pentru ca stiu ca este un proiect fain, cu implicare, surprindere nu prea a fost. Si nici emotii, pentru ca emotiile sunt in momentul in care incepe proiectul. Iti doresti ca totul sa decurga fara prea multe probleme si sa incerci sa faci totul “ca la carte.” In schimb, fiind prima data pe scena, mi-a fost nitel frica c-o sa-mi fuga cuvintele din gura. Insa, incurajarile din sala m-au facut sa detin controlul cuvintelor. Si le multumesc mult colegilor de la kooperativa 2.0, ca despre incurajarile lor vorbesc. De fapt am zarit-o si pe Anca Duma strigandu-mi numele. Deci, ii multumesc si ei. In rest, asa cum am spus si pe scena, genul asta de proiect este contactul cu adevarata populatie. Si nu pentru ca este un proiect social, ci pentru ca, pana ajungi la acei copii, te lovesti de oameni care nu au nicio legatura cu mediul online. Atunci iti dai seama ca din cand in cand mai trebuie sa cobori din online. Care, apropo, nu este ideal.

Vreau sa multumesc juriului Webstock 2014, Evensys, lui Cristian Manafu si toata trupa pentru ca au considerat acest proiect destul de interesant incat sa-l nominalizeze si mai apoi sa il si premieze. Cred ca suntem doar la inceput (desi avem 8 ani in spate) si ca viitorul nu poate fi decat cresterea. Atat in cifre cat si in impactul pe care il putem avea in societate si in viata copiilor.

Va chem pe toti alaturi de noi, din orice tara sau oras sunteti, pentru ca sa incercam de acest Craciun, sa aduce un pic de bucurie pe chipurile copiilor carora nu le da nimeni aproape niciodata nimic.

Din 1 decembrie pornim la drum in aventura #ShoeBox2014, tineti aproape!

 

One Response to “ShoeBox premiat la Webstock 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.